loading

Budite informirani

Obavijesti i novosti

Nacionalno izvješće istraživanja EUROSTUDENT VI za Hrvatsku
06 veljače 2020

Nacionalno izvješće istraživanja EUROSTUDENT VI za Hrvatsku

Nacionalno istraživanje EUROSTUDENT VI pružilo je uvid u socijalne i ekonomske uvjete studentskog života i trendove u subvencioniranju i zaštiti studentskog standarda u Hrvatskoj.

Međunarodno istraživanje EUROSTUDENT VI provedeno je u razdoblju od 2016. do 2018. godine u 28 zemalja europskog prostora visokog obrazovanja. Za provedbu istraživanja bio je zadužen konzorcij čiji rad je koordinirao Njemački centar za istraživanje visokog obrazovanja i znanosti Das Deutsche Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung (DZHW).

Istraživanje EUROSTUDENT VI je bio treći ciklus istraživanja u Republici Hrvatskoj, a za provedbu je bio zadužen tim stručnjaka Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom prof. dr. sc. Ivana Rimca. Istraživanje se provodilo putem web ankete i u njemu su mogli sudjelovati svi studenti u Republici Hrvatskoj. Sadržaj ankete bio je definiran na razini konzorcija, s mogućnošću postavljanja dodatnih, specifično nacionalnih pitanja.

Na temelju rezultata ankete međunarodni konzorcij je pripremio komparativnu studiju, a hrvatski istraživački tim Nacionalno izvješće EUROSTUDENT VI za Republiku Hrvatsku.

Nacionalno izvješće EUROSTUDENT VI povećalo je obuhvat studenata koji su sudjelovali u anketiranju, a rezultati su pokazali da su nastavljeni trendovi uočeni u istraživanju EUROSTUDENT V, kao i da su izraženiji trendovi koji ukazuju na potrebu snažnije podrške studentskom standardu. Izvješće je dostupno na poveznici.

Nacionalno izvješće EUROSTUDENT VI možete pogledati ovdje.

Budite informirani

Povezane novosti

Ispunite anketu

Pristupi upitniku

Pozivamo sve studente visokih učilišta u Republici Hrvatskoj da sudjeluju u istraživanju EUROSTUDENT VIII. i pristupe ispunjavanju upitnika.