loading

Budite informirani

Obavijesti i novosti

Istraživačko izvješće projekta EUROSTUDENT VII za Republiku Hrvatsku
01 lipnja 2022

Istraživačko izvješće projekta EUROSTUDENT VII za Republiku Hrvatsku

EUROSTUDENT VII je međunarodni znanstveno-istraživački projekt koji se provodio u razdoblju od lipnja 2018. godine do lipnja 2021. godine. 

Glavni cilj istraživanja bio je prikupljanje podataka o socijalnim i ekonomskim uvjetima života studenata u Europi. Paralelno se provodio u 26 europskih država, a obuhvaćao je pitanja o studentskom životu i uvjetima studiranja.

Nositelj provedbe istraživanja u Hrvatskoj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a glavni istraživač bio je prof. dr. sc. Ivan Rimac s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Istraživanje se provodilo putem web ankete i u njemu su mogli sudjelovati svi studenti u Republici Hrvatskoj.

Rezultati istraživanja EUROSTUDENT VII analiziraju se na razini svih zemalja koje su sudjelovale u istraživanju, a pripremljeno je i nacionalno izvješće u kojem su istaknuti trendovi i pokazatelji za hrvatsku studentsku populaciju. 

Istraživačko izvješće EUROSTUDENT VII za Hrvatsku možete pogledati ovdje.   

Budite informirani

Povezane novosti

Ispunite anketu

Pristupi upitniku

Pozivamo sve studente visokih učilišta u Republici Hrvatskoj da sudjeluju u istraživanju EUROSTUDENT VIII. i pristupe ispunjavanju upitnika.