loading

Budite informirani

Obavijesti i novosti

Provedba istraživanja EUROSTUDENT VIII u Republici Hrvatskoj
03 ožujka 2022

Provedba istraživanja EUROSTUDENT VIII u Republici Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja iskazalo je tijekom 2021. godine interes i potpisalo ugovor o sudjelovanju u sljedećoj fazi istraživanja EUROSTUDENT.

Republika Hrvatska prvi put se uključila u međunarodno istraživanje EUROSTUDENT još 2010. godine. Provedbu istraživanja vodi Konzorcij sastavljen od sedam međunarodnih istraživačkih organizacija kojim upravlja Das Deutsche Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung (DZHW), a nositelj nacionalnog istraživanja EUROSTUDENT za Republiku Hrvatsku je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Istraživanje EUROSTUDENT provodi se u većini europskih država s ciljem prikupljanja usporedivih podataka o socijalnoj dimenziji visokog obrazovanja, i to podataka o demografskome profilu studentskog tijela, socijalno-ekonomskome statusu studenata, troškovima koje studenti imaju za vrijeme studija, izvorima financiranja, zadovoljstvu studenata različitim aspektima studija, radu za vrijeme studija te o iskustvima i planovima za međunarodnu mobilnost.

U istraživanju EUROSTUDENT VIII pratit će se i utjecaj pandemije na studentski standard i tijek studiranja. Svi prikupljeni podaci i analize poslužit će u razvoju politika kojima je cilj unaprijediti studentski standard i uvjete studiranja u Republici Hrvatskoj.

Anketiranje studenata u sklopu istraživanja EUROSTUDENT VIII planirano je u proljeće i ljeto 2022. godine na način da se svakom studentu pošalje poveznica za ulazak u online anketu. Stoga su pozvana sva visoka učilišta u Republici Hrvatskoj da podrže istraživanje i istraživački tim Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je u postupku javne nabave izabran za provedbu istraživanja EUROSTUDENT VIII u Republici hrvatskoj.

Budite informirani

Povezane novosti

Ispunite anketu

Pristupi upitniku

Pozivamo sve studente visokih učilišta u Republici Hrvatskoj da sudjeluju u istraživanju EUROSTUDENT VIII. i pristupe ispunjavanju upitnika.